NASIL GELDİK BİR GÜN ÖYLE GİDECEĞİZ...

BEŞİKTAŞLI DOĞDUK, BEŞİKTAŞLI ÖLECEĞİZ...

25 Mayıs 2010 Salı

Q7 !


Beşiktaş Taraftarı'nın son iki sezondur üzerinde durduğu Ricardo Quaresma, taraftarların deyimi ile Q7 ;

Futbola Sporting Lizbon Altyapısında başladı. 2003 yılında FC Barcelona’da oynamıştır. Barcelona’ya gittiği yıldan bu yana (2003) Portekiz Milli Takımı’nın formasını giymektedir. Daha sonra Porto’ya transfer olan Quaresma sahaya çıktığı 87 maçta 16 gol atmayı başarmıştır. 23,4 milyon € bedelle İnter'e transfer olan yıldız futbolcu, İnter'de istediği verimi sağlayamamıştır....

Tarzı ve mevkii sebebi ile vatandaşı Cristiano Ronaldo ile sık sık karşılaştırılan Quaresma, bir dönem bu futbolcuyu yedek bırakmış, fakat sonrasında Ronaldo'nun Manchester United takımındaki üstün performansı sonrası yedeğe çekilmiştir.


Sağ ayak dış vuruşları ile akıllara kazınan güzellikte goller ve çalımlar atabilen, seri ve futbol zekası ile her kulübün takımında görmek isteyeceği bir yıldız. Ne var ki ülkesi dışında başarı gösterememiş olması akıllarda soru işaretleri bırakmıyor değil. Buna rağmen kalitesi ile Türkiye şartlarının çok üstünde olduğu açık, en kötü ihtimali bile göze alıp transferi mutlaka bitirilmelidir. Kartal Yuvaları ve Beşiktaş prestijine yapacağı katkı klübede oturması için bile yeterli sebeptir.

Beşiktaş taraftarı bir futbolcuyu izlediyse ve istediyse, gerisine bakmamalı, Beşiktaş taraftarı futbol yorumcusu dediğimiz televizyonlarda ki enteresan şahsiyetlerin çok üstünde bir futbol zekasına sahip, yönetimin yıllardır üzdüğü bu topluluğa mutlaka bu hediyeyi vermesi gerekir.


Murat AYSAN

Hiç yorum yok: