NASIL GELDİK BİR GÜN ÖYLE GİDECEĞİZ...

BEŞİKTAŞLI DOĞDUK, BEŞİKTAŞLI ÖLECEĞİZ...

26 Mayıs 2010 Çarşamba

Pascal Nouma, Duruş ve Vuruş!!!



Vakti zamanında Tümer Metin, Beşiktaşlı’nın hala Nouma diye bağırmasına bir anlam veremediğini söylemişti televizyonda.4 hafta önce bilicanın sondajına yaptığımız göndermelerde ise fbli dostlarımız “duruş duruş dersiniz,Nouma diye bağırırsınız ama” diyerek tombalaya gönderme yapmışlardı.En son Serdar Özkan ağzını Nouma’dan açınca, artık bu konu hakkında iki kelam etmek farz oldu.


Beşiktaşlı Nouma diye bağırır.

Çünkü Nouma isyandır.Sarı Fırtına’yı ceza sahasında biçen Göteborglu oyuncuya hakemin tepkisiz kalmasından sonra Metin’in kalkıp indirmediği tokadın Danny Mills’ın suratında patlamasıdır Nouma.Terbiyesizliğin en zirvesindeki küfürleri yemesine rağmen efendiliğinden taviz vermeyip futbolunu oynayan Atom Karınca’nın, rakibine dönüp “bu golü hazmettiniz mi” diye yedirmesidir Nouma.Frikiği smaçla kesilen Sergen’in “o el oraya değil ama buraya gider” demesidir, evet, tombala yapmasıdır Nouma.

Her sene ruhsuzluktan yakınıp tonla parayla ve tehditle “Ben Beşiktaşlıyım” diyenleri satın alıp ruh arayanlara, “Beni İnönü’ye gömün” demektir Nouma.

Milyon avrolarla transfer olan gol kaçırma rekortmenin ve şampiyonluğu kaçıran şovenist seyircisinin gözyaşlarına, “Burası İnönü, benim evim” diye kalpyaşı akıtmaktır Nouma.

Ben Beşiktaşlıyım diyip de ezeli rakibinin fiyakalı teklifine koşa koşa gitmek değil, “Ben o takımın formasını giyersem o zaman ölürüm” demektir Nouma.

Elinde purosuyla görülüp sahada yürümek değil, hepimizi diskoya götürüp sahada yüreğini koymaktır Nouma.

Omza çıkmak değil, sete çıkmaktır Nouma.

Nouma tüm Beşiktaşlılığın, efendiliğin, vakurluğun, şerefli ikinciliklerin, saygının, terbiyenin, en yaramaz çocuğudur.
Ve O’nun agresifliği oyunadır, skoradır, sahayadır.Bu yüzden rakipler de sevmiştir Nouma’yı.
Asla rakibinin ekmek parasına kastedip onun futbol hayatını bitirmeye kalkışmamış, korkudan tavuk gibi sağı solu eşelememiş ve asla çirkeflikle anılmamıştır Nouma

Hala “anlamadınız mı “neden Nouma?

Nouma, Beşiktaşlılık Duruşu’nu “anlayamamış” herkese vuruştur.

Yakup Sabri İNANKUR

Hiç yorum yok: