NASIL GELDİK BİR GÜN ÖYLE GİDECEĞİZ...

BEŞİKTAŞLI DOĞDUK, BEŞİKTAŞLI ÖLECEĞİZ...

25 Mayıs 2010 Salı

Quaresma'nın parası UEFA'dan...




ÖVÜNÇ ÖZDEM/İSTANBUL,(DHA)
Beşiktaş'ın son iki aydır gündemini meşgul eden Ricardo Quaresma transferinde geçtiğimiz hafta sonu olumlu gelişmeler yaşanmış ve Siyah Beyazlı yönetim Portekizli oyuncu ile büyük oranda anlaşmaya varmıştı. İnter Kulübü ve Quaresma ile bu hafta içi yapılacak son görüşmeler sonrası transferin sonuçlanması beklenirken, İtalyan Kulübü'ne ödenecek bonservis bedeli konusunda sıkıntı yaşanmayacağı öğrenildi. Beşiktaş'ın Quaresma için İnter'e 8 milyon Euro'ya yakın bir bedel ödemesi beklenirken, Siyah-Beyazlı kulübün bu ücreti sıkıntıya düşmeden verebileceği kaydedildi.
Beşiktaş'ın Quaresma için vereceği bonservis bedelinin büyük bir çoğunluğunun UEFA'dan gelecek Şampiyonlar Ligi parası ile ödeneceği öğrenildi. Geçtiğimiz sezon Şampiyonlar Ligi'nde sahne alan Siyah Beyazlı kulüp, mücadele ettiği grubu 4 puanla sonuncu tamamlamış ve son 16 takım arasına kalamamıştı. Ancak Beşiktaş geçtiğimiz sezon Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden tek Türk takımı olduğu için yayın gelirlerinin tamamına sahip olmaya hak kazanmıştı. Şampiyonlar Ligi'nden geçtiğimiz sezon yaklaşık 20 milyon Euro para kazanan Siyah Beyazlı kulübün, bu miktarın son 6 milyon Euro'luk kısmını bu hafta alacağı öğrenildi.
UEFA'dan gelecek bu 6 milyon Euro'yu Quaresma transferinde kullanacağ öğreninen Beşiktaş Kulübü'nün Inter'e verilecek bonservis bedelinin kalan kısmını da zorlanmadan ödeyebileceği kaydedildi.




Hiç yorum yok: